Leven in de macht van de tong.

De tong kan tot grote zegen zijn. We kunnen mensen zegenen met onze tong. In Spreuken 18:4 lezen we: “De woorden van iemands mond zijn diepe wateren, een bruisende beek, een bron van wijsheid”. Een grote zegen.

Met onze tong kunnen we mensen bemoedigen en we kunnen voor hen pleiten. De woorden die we spreken zijn belangrijk voor ons persoonlijk leven. We kunnen, indien we de woorden naar Gods Woord uitspreken, een overwinnend leven leiden. Gods Woord, in ons hart geboren en met onze tong uitgesproken, wordt een geestelijke kracht. “Het Woord van God is levend en krachtig…” Hebreeën 4:12.

Als we onze tong effectief willen gebruiken zodat we tot zegen zijn voor onszelf en voor anderen, moeten we beginnen om de Woorden van God op de tafel van ons hart te schrijven. Volgens Psalm 45:2 is onze tong de stift, dus onze pen. Alles wat we zeggen met onze tong, wordt geschreven op de tafel van ons hart. We moeten er dus voor zorgen dat we de juiste woorden uitspreken, zodat ook de juiste woorden worden geschreven op de tafel van ons hart. Dan zullen we met recht kunnen zeggen: “Er is LEVEN in de macht van de tong!”

share