Geloof

Ik wenste wel dat allen die Jezus als hun Heer hebben aanvaard, zouden beseffen hoe belangrijk het persoonlijk geloof in Hem wel is. Het aantal christenen, dat hun lichamelijk en geestelijk welzijn af­hankelijk stelt van het geloof en de toewijding van anderen, is niet gering. Vooral namen van bekende voorgangers spelen daarbij een grote rol.

Predikers die getuigen van de wonderen die de Here door hun hand verricht heeft, worden door een aantal christenen gezien als de wonderdoeners. Niemand kan echter wonderen doen dan God en God alleen. We zijn slechts instrumenten in Zijn hand. Evenals het instrument geen muziek kan voortbrengen zonder de muzikant, zo kunnen we ook niets doen zonder God.

Toch verwachten sommigen dat hun nood gelenigd zal worden, als hun gebed maar krachtig genoeg is. En niet zelden raken ze teleurge­steld, want zo werkt het niet. God doet geen wonderen door ons geloof in de geestelijke kracht van mensen, maar door ons persoon­lijk geloof in Hem. Het is zeer onverstandig om ons geloof in de wonderbare kracht van God afhankelijk te stellen van de handelingen van een mens, want daardoor gaan we meer van die mens verwach­ten dan van de Here God zelf.

share